Hayırseverlerimiz

15.12.2012 7739

HALİL İBRAHİM TÜRDÜ

1932 yılında Muğla´da doğan Halil İbrahim   TÜRDÜ´nün babasının adı Mehmet, annesinin adı Zehra´dır. İlk ve orta öğrenimini Muğla´da tamamladı. İzmir Atatürk Lisesine kaydedilmesine rağmen kardeşinin vefatı nedeniyle okula devam edemedi.

Annesine karşı gelemediği için ticaretle uğraşmak zorunda kalmış, eğitime çok önem verdiği halde bu amacını gerçekleştirememiştir. Kendi imkanları ile 14 yaşında hisseli olarak kuyumculuk yapmaya başladı. Daha sonra kendi işyerini açarak kazancını bu yolla elde etti.

24 Kasım 1982 tarihinde Halil İbrahim TÜRDÜ tarafından yaptırılan Türdü 100.Yıl Ortaokulu ve İlkokulu bugün 1300'ü aşan öğrencisi ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

"Bir kişi nasıl aile sorumluluğunu alıyorsa, kişilerin devletle birlikte çalışması kutsaldır. Onun için teşekkür gerekmez". diyen Halil İbrahim TÜRDÜ, sağlığının bozulduğu günlerde eşine eğitimle ilgili her konuda yardımda bulunmasını nasihat etmiştir.

2 çocuk babası olan Halil İbrahim TÜRDÜ 13.07.1988 tarihinde vefat etmiştir.

MÜESSER TÜRDÜ

1933 Yılında Muğla´da doğdu. Babası Mehmet BUHARALI, annesi Raziye BUHARALI´dır. 1945 yılında Koca Mustafendi İlkokulunu bitirdi.

Müesser TÜRDÜ çalışma hayatına gelinlik dikerek başlamıştır. Ancak asıl isteği hukuk okumaktır. O dönemin şartlarından dolayı bu   isteğini gerçekleştiremeyen Müesser TÜRDÜ, kişilerin kendi ayakları üzerinde durması gerektiğine inanır. Bu nedenle yaşamı boyunca eğitime desteği ilke edinmiştir. Daha sonra eşi ile çalışmaya başlayan Müesser TÜRDÜ halen Muğla Yardımsever Kadınlar Derneğinde kurucu üye olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Eşi Halil İbrahim TÜRDÜ tarafından yaptırılan Türdü 100. Yıl İlköğretim Okulunun sekiz derslikli ek binasının yapımı Müesser TÜRDÜ ve devlet katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. İki çocuk annesi olan Müesser TÜRDÜ halen Türdü 100. Yıl İlköğretim Okuluna ve öğrencilerine yardımda bulunmaya devam etmektedir.